Event | Game Changers Exhibition at MoMu Antwerp
Het modemuseum is gestart met de nieuwe tentoonstelling 'Game Changers'. Het gaat over de evolutie van de silhouette in de 20ste eeuw. Er waren onder meer creaties van Comme des Garçons, Dries Van Noten en Balenciaga. 

Samen met Céline nam ik de trein naar Antwerpen. We hadden zeker wat afleiding nodig na die verschrikkelijke, donkere dag. Even aan iets helemaal anders denken: Ja, graag! We bezochten woensdag 23 maart,  het bloggerevent 'Game Changers: Reinventing the 20th Centrury Silhouette'. We kregen een rondleiding en achteraf nog iets om te eten en te drinken.
De rondleiding werd gestart rond 19u, de dame die ons begeleidde gaf ons de nodige uitleg. Vooral het werk van Cristóbal Balenciaga stond centraal in de voorstelling. Zijn ontwerpen leidden tot een nieuwe kijk op de silhouetten van de 20ste eeuw. Het lichaam werd bevrijd uit het nauwe korset en  kreeg wat meer bewegingsruimte in de plaats.

In totaal worden er zo'n 150 unieke stuks tentoongesteld. Enkele van mijn favorieten:


Het pareltje van deze tentoonstelling is toch wel deze jurk van Balenciaga:
We zagen onder meer ook invloeden uit Japan. De kimono onder andere:
Nog tot 14 augustus 2016, kan je terecht in de Nationalestraat in Antwerpen om de tentoonstelling te bezoeken. Voor jongeren onder de 26 jaar is de toegangsprijs €3, voor tieners onder de 18 jaar is het gratis. Voor meer info, klik hier.Na afloop, kregen we nog een hapje en een drankje. We maakten onze eigen Cointreau Fizz-cocktails     (yummyyy) en er was ook nog heerlijke sushi van Zaowang. Céline keek hier zeker naar uit, aangezien ze nooit eerder sushi had gegeten. (En ze vond het zeker voor herhaling vatbaar!)

We maakte nog een polaroid aan de Fujifilm Instax Corner en gingen daarna naar huis. 

'Game Changers' is zeker een aanrader voor elke fashionlover. Thanks MoMu, for inviting me! <3

Bedankt allemaal om dit te lezen! Als jullie nog meer blogberichten willen lezen kunnen jullie altijd terecht op mijn schoolblog. Daar post ik nieuwsberichten voor mijn opleiding journalistiek.

Be safe en geniet van alle kleine dingen! xxx

Liefs, Amber van The Comfy Creative. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je graag een berichtje achterlaten? Feel free :)