Lifestyle | Travel: Amsterdam Part #1


Hey allemaal!

In de krokusvakantie ging ik met een vriendin voor 2 daagjes naar Amsterdam. De stad van de tulpen, kaas en gekke hollanders. In deze blogpost geef ik je tips, advies en leuke hotspots mee.

We gingen met de trein vanuit Mechelen naar Amsterdam  centraal station. Op voorhand hadden we de Iamsterdam city card aangekocht. Hiermee kan je 24u lang gebruik maken van openbaar vervoer en toegang in tal van musea. We hadden een strakke planning gemaakt om zoveel mogelijk te kunnen bezoeken dus de Iamsterdam city card was super handig, en ik raad het iedereen zeker aan.

Met de kaart bezochten we onder meer het persmuseum, het van Gogh museum, het fotografiemuseum en konden we een kanaaltocht doen op de grachtjes van Amsterdam. Zeker voor het gebruik van bussen en trams is de city card een must voor elke toerist.
Enkele leuke hotspots:

-Bagels & Beans:
Deze eetgelegenheid vind je overal in Amsterdam! Er bestaan er zo'n tiental binnen en rondom het centrum. Wij gingen naar Bagels & Beans in de Keizersgracht. We gingen er naartoe nadat we het Foam (Fotomuseum Amsterdam) hadden bezocht. Bagels & Beans staat vooral bekend voor hun biologische en vers eten. Het is volgens mij ideaal voor een snelle lunch. Meer info vind je hier.


-Burgerlijk:
Burgerlijk stond ook zeker op onze checklist om te gaan lunchen. Het is gevestigd in het midden van de 9 straatjes. Dit eettentje kan je vinden in de Runstraat. Wegens tijdgebrek zijn we hier niet geraakt, maar het zag er wel veelbelovend uit. Bij Burgerlijk kan je zelf een eigen burger samenstellen via het kiezen van een hamburger (duuh),  een bepaalde soort kaas,  topping en een saus. Meer info vind je hier.


-Anne Frank Huis:
Zeker de moeite waard voor een geschiedenisliefhebber. Eerst kom je binnen in een museum, daarna volgt de opslagplaats van het bedrijf van Otto Frank. (De vader van Anne had een bedrijf in specerijen). Vervolgens kwamen we terecht in het echte huis van de familie Frank. Zo kwamen we ook de mysterieuze boekenkast tegen, waar het achterhuis zich bevindt. Ik kreeg overal kippenvel bij het betreden van de trappen. Ook zagen we nog het oorspronkelijk dienblad van de keuken en het behangpapier dat hetzelfde is gebleven. In de kamer van Anne konden we ook nog verschillende knipsels zien die ze had geplakt op haar muren om haar kamer wat op te fleuren. Ten slotte kwamen we terug terecht in het museum waar o.a. haar verschillende dagboeken tentoongesteld werden. Dit museum kan je niet bezoeken met de Iamsterdam City Card, maar de prijs valt al bij al goed mee. (€9/ persoon)
Tip: wij dachten dat de rustigste periode van 12u tot 13u was. Dus gingen we tegen half 1 naar het Anne Frank Huis. Fout gegokt, want we moesten ongeveer 50 minuten aanschuiven. In de regen. Toen we achteraf nog iets gingen drinken in het Anne Frank café zagen we dat de rij veel minder lang was en toen we buiten gingen nog vele minder. Dus een kleine tip; misschien kan je best rond 14.30u gaan. Zeker niet tijdens de middagpauze dus ;)


-De Jonge Admiraal:
Dit is een koffieshop die we per toeval tegenkwamen in Amsterdam-Oost. We kwamen terug van het persmuseum en hadden nog eventjes tijd voor een koffiepauze. Céline besteld een café latté en ik - old school - een warme chocomelk. Het interieur was heel gezellig en de kast waar wij bijzaten lag vol met lp's en oude gezelschapsspelletjes.... we konden dan ook niet weerstaan aan een spelletje Mastermind. ;)

-Julia's Pasta:
Een pastabar gelegen in het centraal station van Amsterdam. Wij gingen er 's avonds eten net voor we naar huis gingen. Take-away is ook mogelijk, dus super handig voor een snelle hap!

-Eye filmmuseum:
Een must voor elke filmliefhebber. Via de Iamsterdam city card kan je het filmmuseum bezoeken. Onze kaart was toen net niet meer geldig, dus wij hebben enkel de (gratis) permanente tentoonstelling bezocht. Zeker ook de moeite! Je komt er alles te weten over de allereerste filmcamera, de techniek van een green key en als afsluiting kan je nog een quiz doen.
Tip: Je kan op de permanente tentoonstelling films kijken. (Als we dat op voorhand geweten hadden, waren we al een paar uurtjes vroeger naar daar gegaan, want de uren ervoor hadden we even niets meer te doen :p )


Een foto die is geplaatst door Amber ➳ (@amberpg) op

Tips:

-Kijk uit voor fietsers!
Voorbeeld: ik kon zelden een foto nemen zonder dat er een fietsende voorbijganger op stond + er zijn oversteekplaatsten voor voetgangers op fietspaden. Can you imagine? Een zebrapad op een fietspad... gekke Hollanders.

-Ben je van plan om langer te blijven? Of ga je met de auto naar Amsterdam? Dan kan je misschien best de museumkaart kopen. Hiermee krijg je toegang tot meer dan 400 musea binnen en buiten Amsterdam. Het kost €59,90/ persoon. (Voor jongeren tot Ă©n met 18 jaar is dit €32,45)

-De kanaaltocht. Dit vonden wij echt een must-do voor elke Amsterdamse dagjestoerist! In 1 uur zie je alle leuke plekjes van Amsterdam op de grachtjes. Je ziet unieke plaatsen die niet zo toeristisch zijn. En laat dat laatste ook de meest leuke reden zijn.Voor meer uitleg over de musea, kan je ook terecht bij Part #2 van deze blogpost. Klik hier voor Part #2.

Ben jij ook al eens naar Amsterdam geweest en weet je nog andere leuke hotspots? Laat het mij dan zeker weten!

Liefs, Amber van The Comfy Creative. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wil je graag een berichtje achterlaten? Feel free :)