#throwback2015 | Dromedary ride @ Lanzarote


Hallo allemaal!

In de rubriek '#throwback2015' vertel ik telkens over een moment dat ik beleefde in 2015. Deze keer ga ik het hebben over een reis die ik in de paasvakantie maakte. Ik ging naar Lanzarote en maakte er een rit op een dromedaris!

Lanzarote is een eiland dat deel uit maakt van de Canarische Eilanden. Die op hun beurt eigendom zijn van Spanje. Ik was al eens geweest naar Fuerteventura. Die reis was zo goed meegevallen, dat we twee jaar later (in 2015) terug wilden gaan. Dit maal naar Lanzarote, het meest noordelijke eiland van de Canarische Eilanden.


Een foto die is geplaatst door Amber ➳ (@amberpg) opHet eiland is perfect om even tot rust te komen tijdens het schooljaar.  Het is er niet te warm, en ook niet te koud. (toch anders dan in Turkije) Je kan er genieten van zon, zee en strand, maar ook van een beetje beweging. Zo kan je er leuke wandelingen maken en fietsen. (Er zijn zelfs speciale fietspaden aangelegd op de dijk.)In Puerto Del Carmen vind je een lange boulevard waar je veel eetgelegenheden hebt en veel keuze aan fietsverhuurders. We hebben een keer fietsen gehuurd en zijn dan naar Arrecife (de hoofdstad van Lanzarote) gefietst. Het was heel aangenaam, omdat je langs het strand kan fietsen.
Als je in de hoofdstad toekomt, kan je ook eens een kijkje nemen in het 'Gran Hotel'. Het is tevens het hoogste gebouw in Lanzarote, dus je hebt er een prachtig zicht!
(Wist je trouwens dat hoogbouw verboden is in Lanzarote? Men mag huizen bouwen van max. 3 verdiepingen.)
Tijdens een rondrit reden we ook op dromedarissen door natuurgebied. Het nationale park Timanfaya moet je echt gezien hebben. (en kan het beter met een dromedaris?) Gelukkig viel het goed mee, de dromedaris heeft ons veilig en wel een ritje door het park gegeven. Een moment om nooit te vergeten.
Wegens het feit dat Lanzarote een vulkanisch eiland is, is het landschap er - in het binnenland - vooral heel droog en dor. In het park zie je vooral veel vulkaankraters.

Verder bezochten we nog Los Jameos del Agua, La Geria, en El golfo. Je kan er ook zwarte stranden vinden. Het zwarte lavagesteente zorgt voor een mooi contrast met de witte huisjes.Ben jij ook al eens in Lanzarote geweest? Of op een andere (Canarisch) eiland?
Laat het mij zeker weten!

Liefs,
Amber van The Comfy Creative. 
1 opmerking:

Wil je graag een berichtje achterlaten? Feel free :)