Video | Visiting Medialaan (benefiting Red Nose Day)Hi There,

Zoals jullie waarschijnlijk al in de media gehoord hebben, is het binnenkort de eerste editie van 'Red Nose Day' ofwel Rode Neuzen Dag. Afgelopen zondag ben ik naar Medialaan geweest, om deel te nemen aan de rondleidingen ten voordele van Rode Neuzen Dag.
Deze inzamelactie komt overgewaaid uit Groot-Brittannië, waar het evenement sinds 1988 wordt georganiseerd. Ook in o.a. de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Duitsland heeft het evenement al plaatsgevonden. Steeds wordt een ander goed doel in de kijker gezet, dat te maken heeft met kinderen (vandaar de rode neus).

Het doel dat de Belgische editie gekozen heeft gaat integraal naar jongeren met psychische problemen. Zo is er ook het Rode Neuzen Fonds. 1 op 5 Vlaamse jongeren zouden zelfs te kampen hebben met psychische problemen, daarmee dat het tijd werd om de handen uit de mouwen te steken!

Rode Neuzen Dag is trouwens een initiatief van VTM, Belfius en Q-music. Zij gaan op 5 december de eerste Rode Neuzen Dag organiseren, het hoogtepunt van de actie. Een heuse show met bekende Vlamingen, waaronder verschillende artiesten en acteurs. Samen strijden ze voor één ding: kinderen en jongeren terug aan het lachen brengen. "Want lachen helpt!"

Deze keer maakte ik een filmpje als begeleiding bij het blogbericht (YAY! Mijn eerste filmpje voor The Comfy Creative!)


Goesting gekregen om dit goede doel te steunen?

- Stuur een sms'je. Je kan Sven Ornelis helpen om zijn voettocht van Neuss (in Duitsland) naar de Medialaan (in Vilvoorde) tot een goed einde te brengen! Hij wil 188 km wandelen, maar daarvoor moeten er eerst 188000 smsjes binnenkomen op het nummer 4666.

-Je kan natuurlijk ook gewoon een Rode Neus kopen.

-Sindskort kan je een cover van 'Fix You' (Coldplay) op Itunes kopen, gezongen door Stan Van Samang & Lisa Castelli. (Waarvan de opbrengst ook naar Rode Neuzen Dag gaat.)

-Of je kan gewoon zelf een actie op poten zetten. Meer info vind je hier.Succes en tot de volgende keer!

Amber van The Comfy Creative. 1 opmerking:

Wil je graag een berichtje achterlaten? Feel free :)